Cukinia nadziewana ziemniakami i białym serem

10:12

S k ł a d n i k i: 

- 3 cukinie
- 6 ziemniaków
- 250 g białego sera
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 100 g sera owczego (lub innego topliwego)

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cukinie wydrążamy, miąższ kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą. Ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy biały ser, cukinię i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Cukinię solimy w środku, nadziewamy, na wierzchu kładziemy plasterki sera owczego. Pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!

podobne posty

0 komentarze