Sos grzybowy z rozmarynem
11:59
- 100 g grzybów
- 1 łyżka masła
- 1 łyżki oliwy z oliwek
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 250 ml bulionu
- 3 łyżki śmietany 18%
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Grzyby myjemy, kroimy w plasterki, podsmażamy na maśle z oliwą z dodatkiem posiekanego rozmarynu. Dolewamy bulion i dusimy około 30 minut aż sos się zredukuje. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz, roztrzepujemy aby uzyskać kremową konsystencję. Sos podajemy z makaronem lub ziemniakami, u mnie ze spatzlami ;) Dekorujemy posiekanym rozmarynem. Smacznego :)
2 komentarze
ależ to pysznie wygląda! wręcz poczułam zapach grzybów hehee ;-) przepyszne, na pewno zrobię :-))
OdpowiedzUsuń:) polecam i pozdrawiam :)))
Usuń