Soczewica z pęczakiem, szpinakiem, zielonymi oliwkami i czerwonym pesto
11:36
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)
- 1 szklanka nieugotowanej zielonej soczewicy
- 100 g pęczaku
- 3 garści świeżego szpinaku
- 200 g zielonych oliwek
- 3 łyżki czerwonego pesto
- 1 łyżeczka soli
- 1 cm pasty harissa
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
pęczak gotujemy, soczewicę również, mieszamy je na patelni, dodajemy pocięty szpinak, pokrojone oliwki, czerwone pesto, harissę i sól, mieszamy. Można dodać trochę wody, bo soczewica i pęczak są nieco suche. wykładamy na talerz, dekorujemy świeżym szpinakiem i pokrojonymi zielonymi oliwkami. smacznego :)
2 komentarze
tyle w tym zdrowych i pysznych składników- musi być pysznie :)
OdpowiedzUsuńależ to musi być smaczne!! a jakie zdrowee :-)
OdpowiedzUsuń