Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami

09:58

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 2 porcje spaghetti
- 0,5 średniej dyni (około 1 kg nieoczyszczonej)
- 200 ml mleka kokosowego
- 2 garści świeżego szpinaku
- 10 kawałków suszonych pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Dynię obieramy, oczyszczamy z pestek i kroimy w dużą kostkę, zalewamy wodą tak, aby przykryć ją całą, solimy i gotujemy do miękkości, ale tak, aby się nie rozpadła, odcedzamy. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, świeży szpinak, pokrojone suszone pomidory, dynię, mleko kokosowe i makaron, mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Wykładamy na talerz, dekorujemy kawałkiem suszonego pomidora i świeżym szpinakiem. Smacznego :)

podobne posty

3 komentarze

  1. Bosko wygląda :) I jakie fajne połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) połączenie uważam za udane, a więc zachęcam do wypróbowania :) pozdrawiam :)

      Usuń
  2. bardzo dziękuję :) również pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń