Fasolka szparagowa z bułką tartą, kolendrą i orzechami ziemnymi

12:04


SKŁADNIKI:
 (dla 1-2 osób)

- 0,5 kg fasolki szparagowej
- 50 ml oliwy z oliwek
- 3 łyżki bułki tartej
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 2 garści niesolonych orzechów ziemnych

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Fasolkę gotujemy i odcedzamy.  Na suchej patelni prażymy orzechy. W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy bułkę tartą, czekamy aż się zrumieni, dodajemy ugotowaną fasolkę, posiekaną kolendrę, połowę uprażonych orzechów, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Wykładamy na talerz, dekorujemy resztą orzechów i kolendrą. Smacznego :)

podobne posty

0 komentarze