Crumble śliwkowo-gruszkowe, czyli śliwki i gruszki pod kruszonką

14:34

S k ł a d n i k i: 

- około 20 śliwek
- 2 gruszki
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki płatków migdałowych
- masło do wysmarowania formy

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Śliwki pozbawiamy pestek, kroimy na mniejsze kawałki, gruszki obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy jak wyżej. Formę smarujemy masłem, wykładamy owoce. Przygotowujemy kruszonkę z mąki, masła i cukru, (zagniatamy ręką i tworzymy okruszki), posypujemy śliwki i gruszki kruszonką, pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. smacznego :) 

podobne posty

2 komentarze

  1. Mmm, takim deserem mogłabym się zajadać całą jesień :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest do zrobienia jeśli dysponujesz dużym zamrażalnikiem ;))

      Usuń