Zupa z fasolki szparagowej z natką pietruszki i grzankami
09:48
- 1 kg fasolki szparagowej (bezłykowej)
- 1 litr bulionu warzywnego (lub mięsnego)
- 1 pęczek natki
- 1 łyżka soli
- 3 łyżki śmietany (lub jogurtu naturalnego)
- 1 półbagietka pszenna (najlepiej czerstwą)
- 3 łyżki oliwy
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy kilka strączków do dekoracji, resztę wrzucamy do gorącego bulionu, dodajemy natkę i śmietanę, miksujemy. bagietkę kroimy w dużą kostkę, smażymy na oliwie aż będą chrupiące. zupę wylewamy na talerz, dekorujemy strączkami fasoli, posiekaną natką i grzankami, konsumujemy :)
2 komentarze
super, bardzo lubię takie zupki :)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że się podoba :) pzdr!!
Usuń