Pyry z gzikiem
03:56
S k ł a d n i k i: (dla 1-2 osób)
- 8 małych ziemniaczków
- 250 g białego sera (u mnie półtłusty)
- 5-6 łyżek śmietany
- 2 małe dymki
- sól, świeżo mielony pieprz, ostra papryka - wg preferencji smakowych
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
ziemniaczki gotujemy w skórce, twaróg mieszamy ze śmietaną, posiekaną dymką i przyprawiamy, konsumujemy z ziemniaczkami :)
5 komentarze
Pysznie ,tak jadłam często .
OdpowiedzUsuń:) proste i smaczne :)
UsuńPycha :-) moja babcia robiła zawsze takie ziemniaczki :-)
OdpowiedzUsuńpyszne wspomnienie :)
UsuńZrobione, zjedzone:) Dodałam do gziku łyżeczkę tartego chrzanu - ostrrrreeee, pyszne!:) Dziękuję i polecam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS: Obserwuję i liczę na rewanż
❤