Kasza bulgur z suszonymi pomidorami, papryką i czarnymi oliwkami
06:09
- 1 szklanka kaszy bulgur (przed ugotowaniem)
- 1 czerwona papryka
- 10 kawałków suszonych pomidorów
- 1 garść czarnych oliwek
- 0,5 pęczka kolendry
- 1 łyżeczka pasty harissa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 limonka
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie w proporcjach 1:2. paprykę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą, dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, harissę, ugotowaną kaszę oraz posiekaną kolendrę, mieszamy. podajemy z ćwiartką limonki. przepyszne danie!!
9 komentarze
dziękuję :) takie też jest ;)
OdpowiedzUsuńjadłam bardzo podobne danie ale z pęczakiem, było pyszne :) kaszy bulgur jakoś nie mogę nigdzie dostać :/
OdpowiedzUsuńno właśnie też muszę spróbować pęczaku ;) a co do kaszy bulgur to nie wiem jak ze sklepami stacjonarnymi (chociaż podejrzewam, że we wszystkich ekologicznych jest), ale w internecie nie ma problemu z dostępnością :)
UsuńWygląda smacznie. :)
OdpowiedzUsuńa dziękuję :)
Usuńoj zdecydowanie moje smaki. Uwielbiam takie jednogarnkowe, smakowite dania. A ze zdrową kaszą - cudo! :-)
OdpowiedzUsuńdzięki :) też lubię jednogarnkowce :) a kaszę wprost uwielbiam ;)
UsuńW którym momencie dodajemy harrisę?
OdpowiedzUsuńJuż dopisane, pozdrawiam :)
Usuń