Łosoś z kaszą jęczmienną i sałatką

06:55

 S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)

- 3 kawałki łososia
- 2 torebki kaszy jęczmiennej
- kilka gałązek natki pietruszki
- 0,5 papryczki chili
- 0,5 cytryny
- mix sałat - 3 garści
- 1 duża marchewka
- 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Kaszę gotujemy na sypko. Łososia posypujemy solą i pieprzem, nacieramy oliwą i smażymy z dwóch stron na złocisto i chrupiąco. Do sałaty dodajemy marchewkę pociętą obieraczką do warzyw, przygotowujemy dressing z oliwy, soku z cytryny, miodu i musztardy. Polewamy sałatę dressingiem, kaszę mieszamy z posiekaną natką i chili oraz sokiem z cytryny. Wszystko podajemy z cząstką cytryny.
Sycące i zdrowe :)
Zainspiruj się kaszą! II edycja

podobne posty

2 komentarze