Tagliatelle z ricottą, suszonymi pomidorami i kaparami

08:44

 S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 250 g tagliatelle (u mnie świeży makaron Nonna Mia z Lidla ;))
- 1 duża łyżka ricotty
- 7 suszonych pomidorów
- 1 łyżka kaparów
- kilka gałązek bazylii
- 1 ząbek czosnku
- sól, świeżo mielony pieprz

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Makaron gotujemy, pomidory i bazylię siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do ugotowanego makaronu dodajemy łyżkę ricotty (nie odcedzamy go zbyt dokładnie, żeby zostało trochę wody i makaron nie był za suchy), dodajemy pomidory, bazylię czosnek i kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy.
Wykładamy na talerz, dekorujemy świeżo mielonym pieprzem i listkiem bazylii.
Danie ma w sobie same dobre składniki, więc nie może nie może nie smakować ;)

podobne posty

0 komentarze