Tagliatelle z ricottą, suszonymi pomidorami i kaparami
08:44- 250 g tagliatelle (u mnie świeży makaron Nonna Mia z Lidla ;))
- 1 duża łyżka ricotty
- 7 suszonych pomidorów
- 1 łyżka kaparów
- kilka gałązek bazylii
- 1 ząbek czosnku
- sól, świeżo mielony pieprz
S p o s ó b p r z y
g o t o w a n i a:
Makaron gotujemy,
pomidory i bazylię siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do ugotowanego
makaronu dodajemy łyżkę ricotty (nie odcedzamy go zbyt dokładnie, żeby zostało
trochę wody i makaron nie był za suchy), dodajemy pomidory, bazylię czosnek i
kapary, doprawiamy pieprzem, mieszamy.
Wykładamy na talerz,
dekorujemy świeżo mielonym pieprzem i listkiem bazylii.
Danie ma w sobie
same dobre składniki, więc nie może nie może nie smakować ;)
0 komentarze