Łosoś z kaszą jęczmienną i sałatką
06:55- 3 kawałki łososia
- 2 torebki kaszy
jęczmiennej
- kilka gałązek natki
pietruszki
- 0,5 papryczki
chili
- 0,5 cytryny
- mix sałat - 3
garści
- 1 duża
marchewka
- 3 łyżki oliwy, 1
łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Kaszę gotujemy na
sypko. Łososia posypujemy solą i pieprzem, nacieramy oliwą i smażymy z dwóch
stron na złocisto i chrupiąco. Do sałaty dodajemy marchewkę pociętą obieraczką
do warzyw, przygotowujemy dressing z oliwy, soku z cytryny, miodu i musztardy.
Polewamy sałatę dressingiem, kaszę mieszamy z posiekaną natką i chili oraz
sokiem z cytryny. Wszystko podajemy z cząstką cytryny.
Sycące i zdrowe
:)
2 komentarze
to jest łosoś świeży czy wędzony??
OdpowiedzUsuńświeży :)
Usuń