Tatar wołowy

07:20

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 200-300 g mięsa wołowego (pierwsza krzyżowa)
- 3-4 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 1 cebula
- 1 ogórek małosolny/kiszony

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

mięso mielimy (o ile nie kupiliśmy zmielonego ;)), dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. cebulkę i ogórka drobno kroimy, tatar układamy na talerzu, obsypujemy dookoła warzywami i konsumujemy z pieczywem :) pyszny :D

podobne posty

2 komentarze

  1. robię dokładnie tak samo. Za mięsem nie przepadam, a tatara uwielbiam ;-))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też praktycznie nie jem mięsa, ale dla tatara robię wyjątek :)
      I <3 TATAR :))

      Usuń