Tatar wołowy
07:20
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)
- 200-300 g mięsa wołowego (pierwsza krzyżowa)
- 3-4 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
- 1 cebula
- 1 ogórek małosolny/kiszony
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
mięso mielimy (o ile nie kupiliśmy zmielonego ;)), dodajemy olej, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie wyrabiamy. cebulkę i ogórka drobno kroimy, tatar układamy na talerzu, obsypujemy dookoła warzywami i konsumujemy z pieczywem :) pyszny :D
2 komentarze
robię dokładnie tak samo. Za mięsem nie przepadam, a tatara uwielbiam ;-))
OdpowiedzUsuńja też praktycznie nie jem mięsa, ale dla tatara robię wyjątek :)
UsuńI <3 TATAR :))