Krewetki curry z mlekiem kokosowym, orzechami nerkowca i kolendra

10:12

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 250 g krewetek black tiger
- 200 ml mleka kokosowego
- 100 g orzechów nerkowca
- 1 papryczka chili
- 1 cm czerwonej pasty curry
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka soli
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 pęczka kolendry

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

w garnku roztapiamy masło, dodajemy oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane chili, podsmażamy. dorzucamy krewetki, podsmażamy około 5 minut, uważamy, żeby nie zrobiły się gumiaste, dolewamy mleko, doprawiamy pastą curry, curry, solą i kurkumą, dusimy minutkę, dodajemy nerkowce i posiekaną kolendrę, mieszamy. konsumujemy z ryżem lub makaronem lub świeżym pieczywem :)

podobne posty

1 komentarze