Cukinie nadziewane soczewicą i rukolą
10:52
S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)
- 3 okrągłe cukinie (u mnie żółte)
- 1 szklanka zielonej soczewicy
- 100 g rukoli
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 łyżeczka soli
- 3 łyżki oliwy
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
soczewicę gotujemy, cukinie wydrążamy, siekamy to, co wyjęliśmy ze środka, podsmażamy na oliwie z dodatkiem papryczki chili i soli. gdy cukinia jest już miękka dodajemy ugotowaną soczewicę i posiekaną rukolę. wydrążone cukinie skrapiamy oliwą i lekko solimy, nadziewamy farszem i przykrywamy kapelusikami, pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. smacznego :)
0 komentarze