Kotlety z kaszy jęczmiennej i twarogu
06:06
- 2 torebki kaszy jęczmiennej
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 duża marchew
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki bułki tartej + kilka łyżek do obtaczania kotletów
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- olej do smażenia
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego ugotowaną kaszę, marchewkę startą na grubych oczkach, posiekaną natkę, jajka, mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz, mieszamy. formujemy kotleciki - moczymy ręce w zimnej wodzie, nabieramy łyżkę farszu, robimy z niego kulkę, spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na odrobinie tłuszczu z obu stron na złoty kolor i gotowe :)
2 komentarze
Napiszę tylko tyle... Rewelacja :D
OdpowiedzUsuń:D dziękuję ;)
Usuń