Pieczone białe szparagi z sezamem

05:29

S k ł a d n i k i: (dla 1-2 osób)

- 1 pęczek białych szparagów
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki białego sezamu
- przyprawy - wedle uznania (u mnie pieprz, słodka papryka, kurkuma)
- 2-3 łyżki oliwy

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

szparagi myjemy, odłamujemy im końcówki, obieramy. przygotowujemy panierkę z maki, bułki tartej, sezamu i przypraw, obtaczamy w niej szparagi (najlepiej jest je zmoczyć, wtedy panierka lepiej się trzyma ;)), układamy na papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą, posypujemy białym sezamem, pieczemy 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. konsumujemy np z mlekiem zsiadłym, pyyycha :)

podobne posty

6 komentarze

  1. Super! Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie :) zrobienie tego przysmaku zajęło mi nie więcej niż 10 minut:)

      Usuń
  2. Takiej wersji jeszcze nie widziałam, super!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję i zachęcam do skorzystania z przepisu :)

      Usuń
  3. Świetnie wyglądają te szparagi! Lubimy połączenei szparagów z sezamem, ale takich jeszcze nei próbowaliśmy. Sprawdzimy to! :)

    OdpowiedzUsuń