Curry z bakłażanem i papryką na kuskusie
05:57
S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)
- 0,5 szklanki kaszy kuskus
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 2 ząbki czosnku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1 pęczek kolendry
- 1 łyżeczka curry
- 0,5 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżeczka soli
- kawałek zielonej pasty curry
- 2 łyżki jogurtu greckiego
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
kuskus zalewamy osolonym wrzątkiem. paprykę i bakłażana kroimy i dusimy na oliwie z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą, zalewając odrobiną wody. gdy warzywa zmiękną dodajemy jogurt, curry, pastę curry (w ilości zależnej od naszych preferencji smakowych), imbir i posiekaną kolendrę. na talerz wykładamy kuskus i curry, dekorujemy świeżą kolendrą. pycha!!
0 komentarze