Zupa krem z kukurydzy z mleczkiem kokosowym

06:35


Składniki:

- 3 puszki kukurydzy

- 400 ml mleczka kokosowego
- pół litra bulionu warzywnego
- łyżeczka imbiru w proszku
- łyżeczka curry
- łyżeczka kurkumy
- ząbek czosnku
- płatki chilli
- nachosy

Sposób przygotowania:


Gotujemy bulion warzywny (dla leniuszków rozpuszczamy kostkę rosołową w pół litrze wody), do gorącego wrzucamy kukurydzę, gdy jest już miękka blendujemy. Następnie dodajemy mleczko kokosowe, czosnek, przyprawiamy imbirem, curry i kurkumą, mieszamy. Wykładamy do miseczek posypujemy odrobina płatków chilli, podajemy z nachosami.


Zupka jest zwyciężczynią organizowanej przeze mnie Akcji Zupa Krem, po oryginał zapraszam do poniższego linka :))
http://dolinasmakow.wordpress.com/2013/08/14/kremowa-zupa-kukurydziana-z-mleczkiem-kokosowym-i-imbirem/


ŚWIĄTECZNA TĘCZA SMAKÓW 3

podobne posty

4 komentarze

  1. uwielbiam kremy z dodatkiem mleczka kokosowego. taka kukurydziana zupa to fajny pomysł na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zapraszam serdecznie do akcji teczy smakow 3 :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja też kocham mleczko kokosowe :)
    panti: cóż to za akcja tęcza smaków 3??

    OdpowiedzUsuń