Różyczki z cukinii
01:55Składniki:
- dwie cukinie
- zielony sos pesto
- oliwa
Sposób przygotowania:
Obieraczką do warzyw kroimy cukinię na cieniutkie paski, układamy je na desce, smarujemy cienko sosem pesto, zawijamy w ślimaki - ja brałam jeden pasek, a potem owijałam wokół niego jeszcze drugi, żeby różyczki były większe :)
Układamy różyczki w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 15 minut (tak sądzę, ja robiłam na oko, jak zobaczyłam, że zaczynają się brązowić zmniejszyłam temperaturę i po około 5 minutach wyjęłam je z piekarnika).
Z wierzchu są lekko chrupiące, a środek rozpływa się w ustach.
Są przepyszne i uroczo wyglądają :)
3 komentarze
Śliczne :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńdziękuję :) polecam wypróbować, są naprawdę pyszne i szybko się je robi :)
Usuńpycha! uwielbiam cukinię:)
OdpowiedzUsuń