Kasza bulgur z suszonymi pomidorami, papryką i czarnymi oliwkami

06:09

S k ł a d n i k i: (dla 4 osób)

- 1 szklanka kaszy bulgur (przed ugotowaniem)
- 1 czerwona papryka
- 10 kawałków suszonych pomidorów 
- 1 garść czarnych oliwek
- 0,5 pęczka kolendry
- 1 łyżeczka pasty harissa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 limonka

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Kaszę bulgur gotujemy w osolonej wodzie w proporcjach 1:2. paprykę kroimy w piórka, podsmażamy na oliwie, doprawiamy solą, dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, harissę, ugotowaną kaszę oraz posiekaną kolendrę, mieszamy. podajemy z ćwiartką limonki. przepyszne danie!!

podobne posty

9 komentarze

  1. dziękuję :) takie też jest ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. jadłam bardzo podobne danie ale z pęczakiem, było pyszne :) kaszy bulgur jakoś nie mogę nigdzie dostać :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no właśnie też muszę spróbować pęczaku ;) a co do kaszy bulgur to nie wiem jak ze sklepami stacjonarnymi (chociaż podejrzewam, że we wszystkich ekologicznych jest), ale w internecie nie ma problemu z dostępnością :)

      Usuń
  3. oj zdecydowanie moje smaki. Uwielbiam takie jednogarnkowe, smakowite dania. A ze zdrową kaszą - cudo! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki :) też lubię jednogarnkowce :) a kaszę wprost uwielbiam ;)

      Usuń
  4. W którym momencie dodajemy harrisę?

    OdpowiedzUsuń