Kasza jaglana ze szparagami, szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta

05:32

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 150 g kaszy jaglanej
- 0,5 pęczka zielonych szparagów
- 2 garści świeżego szpinaku
- 5 kawałków suszonych pomidorów
- 3 łyżki oleju od suszonych pomidorów
- 50 g sera feta
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5-1 łyżeczki przyprawy kacsa fűszerkeverék (lub innej ostrej przyprawy, np chili lub pieprzu)

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

gotujemy kaszę jaglaną na sypko (znów mi się nie udało ;/), szparagi myjemy, odłamujemy końcówki i gotujemy 10 minut w osolonej wodzie. pod koniec gotowania wrzucamy do szparagów szpinak i lekko blanszujemy. odcedzamy warzywa i kroimy je na mniejsze kawałki. na oleju z suszonych pomidorów podsmażamy szpinak, szparagi, pokrojone suszone pomidory i pokruszony ser feta. doprawiamy solą i przyprawą kacsa fűszerkeverék, dodajemy kaszę, mieszamy. wykładamy na talerz, dekorujemy odrobiną pokruszonej fety, liśćmi szpinaku i przyprawą. konsumujemy ;)
Szparagi

podobne posty

0 komentarze