Kasza jaglana z cieciorką, cukinią i orzechami włoskimi
05:01
S k ł a d n i k i:
(dla 3 osób)
- 1,5 szklanki
kaszy jaglanej
- 2 szklanki
ugotowanej cieciorki
- 1 cukinia
- 5 kawałków
suszonych pomidorów
- duża garść orzechów
włoskich
- duży pęczek
natki pietruszki
- pół papryczki
chili
- sól
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Gotujemy kaszę,
jak się uda to na sypko, mi się nie udało ;)
Cukinię kroimy w
dużą kostkę, chili siekamy w drobną kosteczkę, dusimy. Dodajemy ugotowaną cieciorkę,
pokrojone suszone pomidory, grubo posiekane orzechy, dużo natki, doprawiamy
solą. Na końcu dodajemy kaszę, mieszamy. Dekorujemy orzechami i natką.
0 komentarze