Kasza jaglana z cieciorką, cukinią i orzechami włoskimi

05:01

S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)

- 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki ugotowanej cieciorki
- 1 cukinia
- 5 kawałków suszonych pomidorów
- duża garść orzechów włoskich
- duży pęczek natki pietruszki
- pół papryczki chili
- sól

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Gotujemy kaszę, jak się uda to na sypko, mi się nie udało ;)
Cukinię kroimy w dużą kostkę, chili siekamy w drobną kosteczkę, dusimy. Dodajemy ugotowaną cieciorkę, pokrojone suszone pomidory, grubo posiekane orzechy, dużo natki, doprawiamy solą. Na końcu dodajemy kaszę, mieszamy. Dekorujemy orzechami i natką.

podobne posty

0 komentarze