Sałatka ze szpinaku, awokado, chilli i orzechów nerkowca
01:05- 2 garści świeży szpinak
- 1 awokado
- 0,5 papryczki
chili
- garść orzechów
nerkowca
- 3 łyżki oliwy,
1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka sosu z granata (lub sok z
ćwiartki cytryny)
- 3 kromki
ciemnego pieczywa
- ricotta
- sól, pieprz
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Liście szpinaku
kroimy na mniejsze kawałki, awokado w plasterki, chili na cienkie plasterki,
mieszamy. Polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, musztardy, miodu i sosu z
granata (soku z cytryny), posypujemy orzechami nerkowca.
Podajemy z
grzankami posmarowanymi ricottą oprószoną solą i pieprzem.
Moja babcia
powiedziała "dobra", więc chyba nie jest źle ;)))
0 komentarze