Sałatka ze szpinaku, awokado, chilli i orzechów nerkowca

01:05

S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)

- 2 garści świeży szpinak
- 1 awokado
- 0,5 papryczki chili
- garść orzechów nerkowca
- 3 łyżki oliwy, 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka sosu z granata (lub sok z ćwiartki cytryny)
- 3 kromki ciemnego pieczywa
- ricotta
- sól, pieprz

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Liście szpinaku kroimy na mniejsze kawałki, awokado w plasterki, chili na cienkie plasterki, mieszamy. Polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, musztardy, miodu i sosu z granata (soku z cytryny), posypujemy orzechami nerkowca.
Podajemy z grzankami posmarowanymi ricottą oprószoną solą i pieprzem.
Moja babcia powiedziała "dobra", więc chyba nie jest źle ;)))

podobne posty

0 komentarze