Penne z bakłażanem, papryką, pomidorami i kminkiem

07:10

S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)

- 6 garści penne
- 1 bakłażan
- 2 czerwone papryki
- 1 puszka krojonych pomidorów
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 łyżka kminku
- sól, pieprz, słodka czerwona papryka
- śmietana (opcjonalnie)

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:


Gotujemy makaron al dente. Paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, dusimy doprawiając solą, pieprzem, papryką i sporą ilością kminku. Dodajemy pomidory, dusimy razem jeszcze parę minut, aby smaki się przegryzły. Dokładamy makaron, mieszamy. Wykładamy na talerz, dekorujemy natką, łyżką śmietany i kminkiem.
Fusion  w kolorach #omnomnom

podobne posty

0 komentarze