Penne z bakłażanem, papryką, pomidorami i kminkiem
07:10
S k
ł a d n i k i: (dla 3 osób)
- 6 garści penne
- 1 bakłażan
- 2 czerwone
papryki
- 1 puszka
krojonych pomidorów
- kilka gałązek
natki pietruszki
- 1 łyżka kminku
- sól, pieprz,
słodka czerwona papryka
- śmietana
(opcjonalnie)
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Gotujemy makaron
al dente. Paprykę i bakłażana kroimy w kostkę, dusimy doprawiając solą,
pieprzem, papryką i sporą ilością kminku. Dodajemy pomidory, dusimy razem
jeszcze parę minut, aby smaki się przegryzły. Dokładamy makaron, mieszamy.
Wykładamy na talerz, dekorujemy natką, łyżką śmietany i kminkiem.
0 komentarze