Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem
07:25
S k ł a d n i k i: (na 3 osoby)
Naleśniki:
Naleśniki:
- po 4 łyżki mąki
pszennej i razowej
- 2 małe jajka
- woda
- oliwa, sól
Farsz:
- 100 g kaszy
gryczanej
- 0,5 kg
pieczarek
- 1 czerwona
cebula
- 100 g żółtego
sera
- pęczek natki
pietruszki
- sól, pieprz
- oliwa
Sos:
-100 g
żółtego sera
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka masła
- 0,5 szklanki
mleka
- sól, świeżo
mielony pieprz
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Smażymy naleśniki
z podanych składników.
Farsz
przygotowujemy wg przepisu z linku poniżej:
http://gochagotuje.blogspot.com/2014/03/cukinie-nadziewane-kasza-gryczana-z.html.
Na naleśnik
kładziemy czubatą łyżkę farszu, zawijamy w rulonik, smażymy na odrobinie oliwy.
W tym czasie
przygotowujemy sos. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy do niego
łyżkę mąki, roztrzepujemy żeby nie zrobiły się grudki, dolewamy mleko i
dosypujemy starty żółty ser, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Jeśli
sos jest za gęsty możemy dodać odrobinę wody.
Naleśniczki
wykładamy na talerz, polewamy sosem, posypujemy posiekaną natką i świeżo
mielonym pieprzem.
Yummy!!
0 komentarze