Szaszłyki z kurczaka, ananasa, papryki i cebuli
11:59
- 1 podwójna
pierś z kurczaka
- 3 czerwone
papryki
- 1 puszka
ananasa (pewnie lepszy byłby świeży, ale akurat nie było...)
- 2 czerwone
cebule
- 2 ząbki czosnku
- curry, kurkuma,
sól
- 2-3 łyżki oliwy
z oliwek
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Pierś z kurczaka
kroimy w grubą kostkę, marynujemy w oliwie z dodatkiem curry, kurkumy,
przeciśniętego przez praskę czosnku i soli. Paprykę kroimy w dużą kostkę,
cebulę w ósemki, plasterki ananasa osączamy, kroimy na ćwiartki, nadziewamy
wszystko na patyczki, oprószamy solą, układamy na grillu, polewamy odrobiną
oliwy, pieczemy ze wszystkich czterech stron.
Z podanej ilości
składników wyszło mi 11 szaszłyków.
Smacznego :)
0 komentarze