Bruschetty z pomidorami i czosnkiem z patelni
06:17
S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)
- 3 kromki pieczywa
- 2 małe pomidory lub 1 duży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
- szczypta soli
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a :
Pieczywko układamy na suchej patelni, na malutkim gazie, skrapiamy oliwą i smarujemy ząbkiem czosnku, podgrzewamy tak długo, aż nabierze chrupkości. Pomidory kroimy w kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, oliwą, posiekaną bazylią i solą. Wykładamy pomidory na chrupiące pieczywko i konsumujemy.
- 3 kromki pieczywa
- 2 małe pomidory lub 1 duży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
- szczypta soli
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a :
Pieczywko układamy na suchej patelni, na malutkim gazie, skrapiamy oliwą i smarujemy ząbkiem czosnku, podgrzewamy tak długo, aż nabierze chrupkości. Pomidory kroimy w kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, oliwą, posiekaną bazylią i solą. Wykładamy pomidory na chrupiące pieczywko i konsumujemy.
Kiedyś już robiłam bruschetty (http://gochagotuje.blogspot.com/2012/11/bruschetty-z-pomidorami-czosnkiem-i.html),
ale tu podaję wersję uproszczoną, patelniową ;)
0 komentarze