Bruschetty z pomidorami i czosnkiem z patelni

06:17

S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)

- 3 kromki pieczywa

- 2 małe pomidory lub 1 duży
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej
- szczypta soli

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a :


Pieczywko układamy na suchej patelni, 
na malutkim gazie, skrapiamy oliwą i smarujemy ząbkiem czosnku, podgrzewamy tak długo, aż nabierze chrupkości. Pomidory kroimy w kostkę, mieszamy z  przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, oliwą, posiekaną bazylią i solą. Wykładamy pomidory na chrupiące pieczywko i konsumujemy.
Kiedyś już robiłam bruschetty (http://gochagotuje.blogspot.com/2012/11/bruschetty-z-pomidorami-czosnkiem-i.html), ale tu podaję wersję uproszczoną, patelniową ;)
Śniadanie mistrzów

podobne posty

0 komentarze