Zupa krem z zielonego groszku z wasabi
05:57Składniki:
- 2 opakowania mrożonego zielonego groszku
- 1 litr bulionu warzywnego (dla leniwców kostka rosołowa rozpuszczona w litrze wody ;))
- 2 łyżki wasabi w proszku
- sól morska
- świeżo zmielony pieprz
- biały sezam
Sposób przygotowania:
Zagotowujemy bulion, wrzucamy do niego groszek, gotujemy jeszcze kilka minut, aż poczujemy zapach groszku ;) Doprawiamy solą, pieprzem i wasabi, całość blendujemy, dekorujemy białym sezamem i świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z groszkiem ptysiowym lub z grzankami.
Zupka zajęła drugie miejsce w Akcji Zupa Krem, po oryginał zapraszam do poniższego linka :))
http://wegannerd.blogspot.com/2013/08/najlepsza-zupa-z-zielonego-groszku-z.html
Smacznego :))
2 komentarze
tyle razy robiłam krem z groszku, ale że nigdy nie wpadłam na to, aby dodać wasabi! uwielbiam je, i na 100% skorzystam!
OdpowiedzUsuńpolecam, pasuje idealnie :)
Usuń