Kanapa z awokado i serem camembert
05:44
S k ł
a d n i k i: (dla 1 osoby)
- 0,5 świeżej, długiej bułki (u mnie bagietka francuska)
- 2 łyżki serka naturalnego
- garść roszponki
- kilka plasterków kiełbasy krakowskiej
- 2 łyżeczki musztardy
- kilka plasterków sera camembert
- 0,5 awokado
- szczypta soli morskiej
- szczypta świeżo mielonego pieprzu
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Przekrajamy bułkę na pół, smarujemy serkiem naturalnym, kładziemy roszponkę, na niej układamy plasterki kiełbasy krakowskiej, smarujemy musztardą, naprzemiennie układamy plasterki sera i awokado, doprawiamy solą i pieprzem. Można dołożyć jeszcze roszponki, co też uczyniłam. Górną bułkę smarujemy serkiem, nakrywamy nią dolna bułkę. Lekko dociskamy i kroimy na 3 części.
Konsumujemy :)
3 komentarze
jak pysznie napakowana!
OdpowiedzUsuńtaaak uwielbiam takie :))))
Usuńooo moja ulubiona kielbaska mmmm (szczegolnie ta od Kani) jutro wyprobuje przepis, bo wyglada genialniee:)
OdpowiedzUsuń