Kanapa z awokado i serem camembert

05:44

S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)

- 0,5 świeżej, długiej bułki (u mnie bagietka francuska)
- 2 łyżki serka naturalnego
- garść roszponki 
- kilka plasterków kiełbasy krakowskiej
- 2 łyżeczki musztardy
- kilka plasterków sera camembert
- 0,5 awokado
- szczypta soli morskiej
- szczypta świeżo mielonego pieprzu

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Przekrajamy bułkę na pół, smarujemy serkiem naturalnym, kładziemy roszponkę, na niej układamy plasterki kiełbasy krakowskiej, smarujemy musztardą, naprzemiennie układamy plasterki sera i awokado, doprawiamy solą i pieprzem. Można dołożyć jeszcze roszponki, co też uczyniłam. Górną bułkę smarujemy serkiem, nakrywamy nią dolna bułkę. Lekko dociskamy i kroimy na 3 części.
Konsumujemy :) 

podobne posty

3 komentarze

  1. ooo moja ulubiona kielbaska mmmm (szczegolnie ta od Kani) jutro wyprobuje przepis, bo wyglada genialniee:)

    OdpowiedzUsuń