Budyń jaglany z miechunką

15:12


Składniki: (na 2 porcje)

∙ 0,5 szklanki kaszy jaglanej
∙ szczypta soli morskiej
∙ 3/4 szklanki mleka
∙ 2 łyżki miodu
∙ miechunka

Sposób przygotowania:

1. Kaszę płuczemy do uzyskania czystej wody.
2. Zalewamy kaszę szklanką wody i gotujemy ze szczyptą soli morskiej 10-15 minut.
3. Odstawiamy kaszę na kilka minut do przestygnięcia.
4. Blendujemy z mlekiem i miodem do uzyskania gładkiej konsystencji.
5. Podajemy z owocami miechunki.

Smacznego :)



podobne posty

2 komentarze

  1. To chyba najelegantszy budyń, jaki widziałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo za tak miłą opinię :D

      Usuń