Soczewica z pęczakiem, szpinakiem, zielonymi oliwkami i czerwonym pesto

11:36

S k ł a d n i k i: (dla 2 osób)

- 1 szklanka nieugotowanej zielonej soczewicy
- 100 g pęczaku
- 3 garści świeżego szpinaku
- 200 g zielonych oliwek
- 3 łyżki czerwonego pesto
- 1 łyżeczka soli
- 1 cm pasty harissa

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

pęczak gotujemy, soczewicę również, mieszamy je na patelni, dodajemy pocięty szpinak, pokrojone oliwki, czerwone pesto, harissę i sól, mieszamy. Można dodać trochę wody, bo soczewica i pęczak są nieco suche. wykładamy na talerz, dekorujemy świeżym szpinakiem i pokrojonymi zielonymi oliwkami. smacznego :)

podobne posty

2 komentarze

  1. tyle w tym zdrowych i pysznych składników- musi być pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ to musi być smaczne!! a jakie zdrowee :-)

    OdpowiedzUsuń