Pyry z gzikiem

03:56

S k ł a d n i k i: (dla 1-2 osób) 

- 8 małych ziemniaczków
- 250 g białego sera (u mnie półtłusty)
- 5-6 łyżek śmietany
- 2 małe dymki 
- sól, świeżo mielony pieprz, ostra papryka - wg preferencji smakowych

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

ziemniaczki gotujemy w skórce, twaróg mieszamy ze śmietaną, posiekaną dymką i przyprawiamy, konsumujemy z ziemniaczkami :)

podobne posty

6 komentarze

  1. Pysznie ,tak jadłam często .

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :-) moja babcia robiła zawsze takie ziemniaczki :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Koniecznie muszę wypróbować!
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/
    PS: Obserwuję, liczę na rewanż.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobione, zjedzone:) Dodałam do gziku łyżeczkę tartego chrzanu - ostrrrreeee, pyszne!:) Dziękuję i polecam.
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
    PS: Obserwuję i liczę na rewanż

    OdpowiedzUsuń