Naleśnikowe roladki z łososiem i koperkiem
04:12
S k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób)
Naleśniki:
Naleśniki:
- 5 łyżek mąki pszennej
- 1 jajko
- woda
- oliwa, sól
- 150 g serka śmietankowego
- 200-300 g łososia sałatkowego
- pęczek koperku
- świeżo mielony pieprz
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Smażymy naleśniki z podanych składników. na naleśniku rozsmarowujemy serek śmietankowy, rozkładamy kawałki łososia i posypujemy posiekanym koperkiem i świeżo mielonym pieprzem. zawijamy naleśniki w rulony, tniemy ostrym nożem na 2 centymetrowe skośne kawałki. układamy na talerzu, dekorujemy odrobiną koperku i świeżo mielonym pieprzem, konsumujemy.
0 komentarze