Jajka faszerowane z koperkiem

09:03

S k ł a d n i k i: (dla 2-3 osób)

- 6 jajek
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki śmietany 18%
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki bułki tartej
- 1-2 łyżki oleju

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

jajka gotujemy na twardo, studzimy, przecinamy nożem na pół (najlepiej trzymać jajko w ręku i uderzyć zdecydowanie, żeby cięcie było równe), wydrążamy. jajka i koperek drobno siekamy, dodajemy śmietanę, przyprawy, mieszamy. nakładamy farsz do skorupek, posypujemy bułką tartą, smażymy na rozgrzanym oleju przez kilka minut aż się zarumienią. konsumujemy np z młodymi ziemniaczkami i mlekiem zsiadłym.

podobne posty

0 komentarze