Sałatka ziemniaczana z jajkiem i koperkiem

09:51

S k ł a d n i k i: 

- 6 średnich ziemniaków
- 3 jajka
- 7-8 ogórków konserwowych
- o,5 małego słoika marynowanych pieczarek
- 3-4 łyżki majonezu (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- pęczek koperku
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy. jajka gotujemy na twardo. ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę, jajka kroimy na kawałki wielkości kawałków ziemniaka, ogóreczki również, pieczarki na pół lub jak małe to zostawiamy w całości. dodajemy majonez, posiekany koperek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Jajka na WielkanocLekka Wielkanoc
Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanocne Smaki - edycja IV


podobne posty

0 komentarze