Sałatka ziemniaczana z jajkiem i koperkiem
09:51
S k ł a d n i k i:
- 6 średnich ziemniaków
- 3 jajka
- 7-8 ogórków konserwowych
- o,5 małego słoika marynowanych pieczarek
- 3-4 łyżki majonezu (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- pęczek koperku
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 3 jajka
- 7-8 ogórków konserwowych
- o,5 małego słoika marynowanych pieczarek
- 3-4 łyżki majonezu (można zastąpić jogurtem naturalnym)
- pęczek koperku
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy. jajka gotujemy na twardo. ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w dużą kostkę, jajka kroimy na kawałki wielkości kawałków ziemniaka, ogóreczki również, pieczarki na pół lub jak małe to zostawiamy w całości. dodajemy majonez, posiekany koperek, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
0 komentarze