Sałatka ze szpinaku, cykorii i truskawek z kolendrą

00:24

 S k ł a d n i k i: (dla 1-2 osób)

- garść świeżego szpinaku
- kilka listków cykorii
- kilka truskawek
- 2-3 łyżki serka naturalnego
- kilka gałązek kolendry
- łyżka sosu z granata (lub ocet balsamiczny)

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Szpinak tniemy na mniejsze kawałki, cykorię kroimy w poprzek w grube paski, a truskawki w poprzek na plasterki. Dodajemy kawałki serka naturalnego, posypujemy pociętą kolendrą, polewamy sosem z granata, mieszamy i konsumujemy.
Kolendra sprawdziła się tu fantastycznie, naprawdę bardzo dobrze podkreśla smak wszystkich składników, rewelacyjnie komponuje się z truskawkami :)
Zielono mi, idzie wiosna

podobne posty

0 komentarze