Kasza owsiana z porem i serem typu rokpol

05:49

 S k ł a d n i k i: (dla 3 osób)

- 2 torebki kaszy owsianej
- 2 duże pory
- kilka łyżek śmietany
- kilka plasterków sera typu rokpol
- sól, pieprz

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

kaszę owsianą gotujemy w osolonej wodzie, pory kroimy na plastry, dusimy doprawiając solą, podlewamy od czasu do czasu wodą. Gdy por zmięknie dodajemy do niego śmietanę i doprawiamy pieprzem. Ugotowaną kaszę przekładamy do pora, mieszamy, wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami sera rokpol, dekorujemy świeżo mielonym pieprzem.

podobne posty

2 komentarze

  1. Ojej, jakie ciekawe to zestawienie, czemu akurat por i ser tylko? ^^''
    Smaczne? Bo prezentuje się smakowicie!
    Chyba się z ciekawości skuszę i sobie zrobię (póki jeszcze mole się nie dobrały do resztki mojej kaszy owsianej xD)
    Pozdrawiam!
    N.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miały być jeszcze pieczarki, ale w końcu z nich zrezygnowałam ;) uznałam, że por i rokpol są na tyle wyraziste, że pójdę w minimalizm :)

      Usuń