Kasza owsiana z porem i serem typu rokpol
05:49
- 2 torebki kaszy
owsianej
- 2 duże pory
- kilka łyżek
śmietany
- kilka
plasterków sera typu rokpol
- sól, pieprz
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
kaszę owsianą
gotujemy w osolonej wodzie, pory kroimy na plastry, dusimy doprawiając solą,
podlewamy od czasu do czasu wodą. Gdy por zmięknie dodajemy do niego śmietanę i
doprawiamy pieprzem. Ugotowaną kaszę przekładamy do pora, mieszamy, wykładamy
na talerz, posypujemy kawałkami sera rokpol, dekorujemy świeżo mielonym
pieprzem.
2 komentarze
Ojej, jakie ciekawe to zestawienie, czemu akurat por i ser tylko? ^^''
OdpowiedzUsuńSmaczne? Bo prezentuje się smakowicie!
Chyba się z ciekawości skuszę i sobie zrobię (póki jeszcze mole się nie dobrały do resztki mojej kaszy owsianej xD)
Pozdrawiam!
N.
miały być jeszcze pieczarki, ale w końcu z nich zrezygnowałam ;) uznałam, że por i rokpol są na tyle wyraziste, że pójdę w minimalizm :)
Usuń