Frytki z marchwi i ziemniaków z białym i czerwonym sosem
06:20
S k ł a d n i k i:
(na 2 osoby)
- 3 duże
marchewki
- 8 ziemniaków
- 2-3 łyżki oliwy
z oliwek
- przyprawy -
kminek, sól, pieprz, słodka papryka
- sos czerwony
- 5 łyżek katchupu,
- pół czerwonej cebulki,
- szczypta soli
- sos biały
- 3 łyżki śmietany,
- 3 łyżki majonezu,
- 1 ząbek czosnku,
- szczypta soli
S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a:
Warzywa kroimy na
frytki, mieszamy z oliwą i przyprawami, wykładamy na papier do pieczenia,
wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200-220 stopni, pieczemy do uzyskania
złotego koloru (40-50 minut).
Ja zrobiłam
jeszcze spaghetti ze świeżej marchwi (Veggie Twister), ale można to pominąć.
2 komentarze
mniam! cały tydzień za mną chodzi ten przepis ( a przede wszystkim widok ) i wreszcie jest dziś chwila...piekarnik już się grzeje a warzywa "moczą" się w oliwie z przyprawami, ja dodałam jeszcze batata, ale na pewno wyjdzie pyszne, tak jak u Ciebie na zdjęciach, dzięki za smaka i inspirację :)
OdpowiedzUsuńbardzo proszę :) jak wyszedł batat??
OdpowiedzUsuń