Spaghetti z krewetkami, rukolą i cytrynowym winegretem
02:09
S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)
- porcja spaghetti
- kilkanaście
krewetek
- 2 garści rukoli
- 2-3 łyżki oliwy
- sok z 0,5
cytryny
- odrobina skórki
z cytryny
- 0,5 papryczki
chili
- 1 łyżeczka
miodu
- sól
S p o s ó b p r z y g o t
o w a n i a:
Gotujemy makaron,
krewetki podsmażamy na kropelce oliwy, doprawiamy solą. Przygotowujemy winegret
z oliwy, soku z cytryny, miodu, drobniutko posiekanego chili i odrobiny
posiekanej skórki z cytryny (1 płatek ze zdjęcia).
Do usmażonych
krewetek wlewamy winegret, dodajemy makaron i rukolę, mieszamy i wykładamy na
talerz ozdobiony rukolą.
Smacznego :)
0 komentarze