Spaghetti z krewetkami, rukolą i cytrynowym winegretem

02:09

S k ł a d n i k i: (dla 1 osoby)

- porcja spaghetti
- kilkanaście krewetek
- 2 garści rukoli
- 2-3 łyżki oliwy
- sok z 0,5 cytryny
- odrobina skórki z cytryny
- 0,5 papryczki chili
- 1 łyżeczka miodu
- sól

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

Gotujemy makaron, krewetki podsmażamy na kropelce oliwy, doprawiamy solą. Przygotowujemy winegret z oliwy, soku z cytryny, miodu, drobniutko posiekanego chili i odrobiny posiekanej skórki z cytryny (1 płatek ze zdjęcia).
Do usmażonych krewetek wlewamy winegret, dodajemy makaron i rukolę, mieszamy i wykładamy na talerz ozdobiony rukolą.
Smacznego :)
Fusion  w kolorach #omnomnom

podobne posty

0 komentarze