Kotlety z soczewicy z surówką z czerwonej kapusty
08:29Składniki:
Kotlety:
- soczewica
- cebula
- jajko
- bułka tarta
- oliwa
- sól pieprz
Surówka:
- czerwona kapusta
- jabłko
- ocet
- oliwa
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Soczewicę moczymy na noc, rano gotujemy, przekręcamy przez maszynkę. Na oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, mieszamy ją do soczewicą, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem.
Następnie formujemy kotlety, obtaczamy je w tartej bułce, smażymy na oliwie.
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na wrzątek na 5-10 minut, odcedzamy, przekładamy do miski, zalewamy octem, mieszamy. Do kapusty dodajemy starte na średnio grubych oczkach jabłko, doprawiamy chlustem oliwy, solą i pieprzem.
Smacznego!
0 komentarze