Leczo z kabaczkiem

13:47

Składniki: 

- duży kabaczek 

- 3 białe papryki 
- 2 zielone papryki 
- 2 kawałki kiełbasy 
- mały koncentrat pomidorowy 
- koperek 
- świeżo zmielony pieprz i sól morska 
- papryka chili 
- śmietana 18%

Sposób przygotowania:


Kabaczka, cukinię i paprykę kroimy w sporą kostkę, dusimy pod przykryciem uprzednio posypując solą i zalewając odrobiną wody. Kiełbasę kroimy w półtalarki, podsmażamy na patelni, aż będzie rumiana, odlewamy tłuszcz. Do uduszonych warzyw dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam pieprzem i papryką, wrzucam kiełbasę i jeszcze chwilę gotuję.  Leczo powinno mieć konsystencję gęstej zupy. Dekorujemy je śmietaną i świeżo zmielonym pieprzem.


Ostrrre!!

podobne posty

0 komentarze