Leczo z kabaczkiem
13:47- duży kabaczek
- 3 białe papryki
- 2 zielone papryki
- 2 kawałki kiełbasy
- mały koncentrat pomidorowy
- koperek
- świeżo zmielony pieprz i sól morska
- papryka chili
- śmietana 18%
Sposób przygotowania:
Kabaczka, cukinię i paprykę kroimy w sporą kostkę, dusimy pod przykryciem uprzednio posypując solą i zalewając odrobiną wody. Kiełbasę kroimy w półtalarki, podsmażamy na patelni, aż będzie rumiana, odlewamy tłuszcz. Do uduszonych warzyw dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam pieprzem i papryką, wrzucam kiełbasę i jeszcze chwilę gotuję. Leczo powinno mieć konsystencję gęstej zupy. Dekorujemy je śmietaną i świeżo zmielonym pieprzem.
Ostrrre!!
0 komentarze