Pasta z bobu i sera feta

00:34

S k ł a d n i k i: 

- 0,5 kg ugotowanego bobu
- 270 g sera feta
- 3 łyżki oliwy
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 1 gałązka koperku (opcjonalnie)

S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a:

miksujemy wszystkie składniki na gładką masę, podajemy udekorowane oliwą i porwanym koperkiem (opcjonalnie).

podobne posty

2 komentarze

  1. Jeszcze nie udało mi się dostać w tym roku bobu, a na po Twoich zdjęciach mam na niego jeszcze większą ochotę. Smarowidła do kanapek to zdecydowanie moja rzecz.

    Pozdrawiam serdecznie,

    Paulina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moja też, i gdy tylko zobaczyłam bób od razu wiedziałam, że przerobię go na pastę ;) również pozdrawiam i zachęcam do polowania na bób :))

      Usuń